Webdesign bij: C de Ridder

 

North Sea Regatta 2015

 

Vrijdag 21 mei de eerste dag op de NSR, de JAR ligt weer op baan D met de Maxfun25, SB20, J22, Yngling en de J80. Vandaag een mooie wind van 12 tot 16 knopen, goed zeilweer en 2 wedstrijden op de agenda. Om 13.00 uur gestart in 5 startgroepen. Alles liep vlot en iedereen had het prima naar zijn zin.

 

 Zaterdag dag 2 NSR 1e starts om 10.00 met een stevige wind van 19 knopen gemiddeld met een max van 24 knopen. De zeilers hadden hier hun handen aan vol. Na de middag nam de wind iets af 20 16 knopen gemiddeld zodat bijna alle zeilers de vier geplande wedstrijden uit konden zeilen. Jammer was wel dat er een Maxfun25 zijn kiel afbrak en daardoor omsloeg en door draaide met de mast naar beneden, de bemanning kon er ongedeerd afgehaald worden en de KNRM heeft nog geprobeerd de boot te bergen wat niet lukte deze is s’avonds door een bergingsbedrijf opgepakt en naar Scheveningen gebracht, jammer genoeg kan deze boot waarschijnlijk afgeschreven worden. Al met al vandaag toch een mooie zeildag wat het totaal van de gevaren wedstrijden op 6 brengt, we liggen dus op schema.

 

Zondag dag 3 NSR geplande start om 10.00 uur maar dat haalde we niet vandaag begonnen zonder wind dus wachten, langzaam kwam er een beetje en met een uurtje vertraging gestart voor weer 4 wedstrijden met iets opbouwende wind tot 9 a 10 knopen. Alles verliep verder prima met een paar valse starts en wel koud maar mooi zeilweer. Tot nu toe een prima evenement met alles wat op de agenda stond ook kunnen varen.

 

Maandag alweer de laatste dag van de NSR wind 6 tot 8 knopen en maar 2 wedstrijden op het programma starten om 10.00 uur en na allebei de wedstrijden gestart en gefinisht te hebben, om 13.00 weer terug in de haven,  Alle 12 wedstrijden die op de agenda stonden zijn ook gevaren , ongekend voor de NSR en dus een prachtig resultaat voor een mooi en gezellig evenement.