Webdesign bij: C de Ridder

 

Delta Lloyd Regatta in Medemblik 2015

 

Van dinsdag 26 t/m zaterdag 30 mei werd weer de DLR gevaren, jammer genoeg konden wij er dinsdag nog niet bij zijn die dag waren we volgas onderweg van de NSR in Scheveningen maar gelukkig kon dit ingevuld worden door de STIEN van Evert en Anneke Steensma.

Vanaf  woensdag waren wij toen aan de beurt op de baan met ongeveer 150 laser standaard heren en 80 laser Radiaal dames, dit alles verdeeld over 5 startgroepen en elk 2 wedstrijden per dag.

Met de Laserklasse een vol programma omdat die bijna nooit in een keer weg te starten zijn en dus alles meerdere keren herhaald moest worden met de nodige zwarte vlag procedures en de nodig BFD resultaten.

De wind was elke dag anders en varieerde van 12 knopen tot 30 knopen waar ook deze klasse hun handen aan vol had maar bijna alle zeilers kwamen het water op en zeilden de wedstrijden uit ook onder deze zware omstandigheden.

Zaterdag hadden wij met de JAR de eer om ook nog de medal races te mogen starten en finishen voor de RS:X Men, RS:X Woman, Finn, Laser,  laser Radiaal, 49er, 49er FX en Nacra 17.

Met 18 tot 23 knopen wind zat en een zeer explosief gebeuren vlak voor de haven van Medemblik is zoiets een hele mooie afsluiting van een groot zeilfestijn.  

Van alle klassen staan de uitslagen en mooie foto's op de site van de DLR