Webdesign bij: C de Ridder

De pitstop van de Volvo Ocean race, iedereen had gehoopt dat deze giganten donderdag bij daglicht binnen zouden komen maar jammer genoeg werd dat iets later.

Om 23.00 uur zijn wij uitgevaren richting de Drainboeien voor Scheveningen om positie te kiezen in lijn met de drain W en E waartussen de VOR schepen geklokt zouden worden om zaterdag vanaf 12.00 uur in dezelfde volgorde en met dezelfde tussentijden weer te vertrekken.

Rond 2.00 uur vrijdag ochtend kwam de eerste binnen en vier uur later eindelijk de laatste, met een wind van rond de 20 knopen en alle golven op de zijkant, voor de mensen bij ons aan boord om die tijd niet echt leuk meer.

Na iets meer dan een volle dag konden de VOR schepen dan op zaterdag vanaf 12.00 uur hun laatste etappe weer vervolgen en hier kwam voor ons het mooiste, wij lagen voor de Scheveningse wandelpier en dus op het keerpunt van deze prachtige schepen, deze gingen na de start tussen de havenhoofden recht voor ons overstag en om de boei terug richting Drainboeien om daarna zee te kiezen en richting noord te verdwijnen. dit alles gebeurde met zo´n 6 tot 10 knopen wind en een portie zon, mooier dat dit kon het dus werkelijk niet. een prachtige afsluiting van een spannend event om nooit meer te vergeten.